MC Motorcykel og ATV Batterier

Er batteriet til Motorcyklen eller ATV’en defekt. Så findes der mange muligheder for udskiftning. Der findes 4 forskellige typer af batterier til MC og ATV, der benyttes til startbatterier.

Det er dog vigtigt at spænding og den fysiske størrelse passer, samt tilslutningspolerne er ens.

De mest normalt typer findes her.

1: Syre-batterier, er batterier med påfyldt syre og vand, som er det mest normale til MC og ATV. Dette batteri egner sig godt til store startstrømme, men har desværre en hurtig selvafladning, sammenlignet med de andre typer. Syre-batteriet skal derfor helst oplades jævnligt, evt med en vedligeholdeseslader i løbet af vinteren, så batteriet ikke aflader helt, og ikke kan anvendes når foråret rammer.

2: Vedligeholdesesfrit/AGM er batterier, hvor væsken er absorberet i en glasfibermembran, Så batteriet ikke har frilæggende syre. og derfor er der næsten ikke nogen risiko for at batteriet vil lække væske. Desuden kan batteriet monteres i liggende stilling, Det anbefales også at denne type bliver vedligeholdelsesoplade når det ikke er sæson for MC og ATV.

3: Gel Batteriet er et rigtigt godt batteri, da det klarer rigtigt mange genopladninger sammenlignet med de to ovenstående udgaver. Desuden er selvafladningen ikke så høj.

4: Lithiumbatterier er den nyeste teknologi af batterier som anvendes på MC og ATV. Batteriet har flest antal genopladninger og meget lav selvafladning. Prisen på denne type er dog ofte 3-5 gange så høj som de andre typer, og der skal anvendes en speciel lader itl at oplade denne type batterier.

Vi anbefaler når Mc sæsonen er slut, at batteriet lades op, og den ene pol fjernes fra motorcyklen, så der ikke kan løbet en krybestrom, som tapper batteriet for strøm i løbet af vinteren. Samt der monteres en vedligeholdeslader på batteriet.

https://www.batteri-butik.dk/Batteri-Detaljer/9.30.YTX.1.2,FGS-Batteri-til-MC/Motorcykel-YXT20-BS-Xbike-12V-18Ah.html