Marinebatterier.

Lifeline og Exide marinebatterier er batterier af højeste kvalitet. Til både, sejlbåde, motorbåde, joller mf.

Med det rigtige marinebatteri får du et liv på båden uden bekymringer. Til søs er din trivsel og sikkerhed afhængig af om der er tilstrækkelig strøm til bådens udstyr. Det er bådens batteri som primært, driver vigtige funktioner såsom startmotor, radio, GPS og lanterner/lys. Lifeline og Exides Marinebatteri sortiment sikrer, at udstyret fungerer og dækker de behov som både professionelle og private bådejere har.
Med det korrekte marinebatteri kan du nyde sejladsen uden at bekymre dig om vigtige funktioner vil gå i stå. Mærkerne af marinebatterier er også første valg blandt mange store bådproducenter.

Før du vælger et marinebatteri til din båd, er det vigtigt at finde bådens energibehov, bådens elektriske system og hvordan bådbatteriet skal bruges. Vi har opdelt energibehovene i tre hovedgrupper.

Start-marinebatterier: Disse typer er batterier som kan give en meget høj strøm i kort tid. Det er starteren til motoren som har behov for denne høje strøm, når nøglen/tænding tilsluttes båden. Så sørg derfor for at batteriet kan levere den nødvendige startstrøm. Startstrømmen måles i Ampere (A) og kan eksempelvis være beskrevet som dette: 625A Start.

Dual-marinebatterier: Denne type marinebatterier er batterier designet til at give både høje startstrømme, og egner sig også til cyklisk drift, hvor batteriet aflades med lavere strøm over længere tid.

Forbrugs-marinebatteri (cyklisk): Batterierne af denne type er normalt batterier som også omtales Deep-Cycle. De egner sig særligt godt til mindre strømme over lange perioder, og de tager ikke skade af afladninger under 30%. Dog vil afladninger under 30% forkorte batteriets levetid, efter et stykke tid. Så har du meget udstyr på båden, som bruger strøm, er det fornuftigt at have et forbrugsbatteri som ekstra strømkilde, udover motorens normale startbatteri.

Batterierne fra Lifeline og Exide fås som 6V og 12V fra 25Ah op til 210Ah