Batteri til Kabinescooter

Kan Kabinescooteren ikke køre så langt længere ? Så kunne det være tid til at udskifte batterierne. Efter flere års slid og brug, er det normalt at batterierne mister sin kapacitet, og derved bliver rækkevidden kortere og kortere. Det kan derfor være nødvendigt at udskifte batterierne til nye. Batterierne i de fleste moderne kabinescootere er af typerne Lithium eller Blybatterier. De mest prisbillige kabinescootere er leveret med blybatterier, for at holde markedsprisen nede på scooteren. Så i de fleste tilfælde er det nemmest at udskifte batterierne med samme type som sidder i fra fabrikken.

Ønsker man at udskifte blybatterierne til Lithium batterier, skal der ofte ændres på konstruktionen og opladeren skal også udskiftes, da lademetoden er forskellig på de to typer batterier.

De fleste kabinescootere er lavet til at køre på 60V. Dvs. at der ofte er 5 batterier i serieforbindelse. 5 x 12V = 60V

Enkelte modeller har dog også 10 batterier, hvor der er 5 i serieforbindelse, og 2 i parallelforbindelse.

Her er eksempler på de mest normale batterisæt. Så kig på batteriets størrelse på din kabinescooter, for at finde den korrekte:

60V 64Ah

60V 45Ah

60V 32Ah

60V 58Ah

60V 22Ah

72V 45Ah

72V 58Ah

Vi har batterier til mærkerne:

Bach

Lindebjerg

E-Force

VGA CabEasy

Fønix

Wecan

Duro

Ive-Car

Boma

Zojaz Z1

Dongwei

Cajero

FOD-F1

Haiyu

LMI Tria

Climacar:

Fox 2

Twister

Comfort Plus

Z 1

Titan R2

Husk at batterierne skal lades hver gang kabinescooteren har kørt. Batterierne skal ikke aflades mere end 80% dette forkorter batteriernes levetid markant.

Vinterkørsel: Blybatterier har en del lavere kapacitet når vejret er koldt, så er temperaturen under 0 grader, kan man opleve forringet køretid. Det kan derfor være en fordel at have kabinescooteren, opbevaret i et varmt rum eller garage.

Vigtigt: Hvis der sættes en elvarmer i kabinescooteren, skal den være samme spænding som hele batteripakken, altså 60V eller 72V. og må ikke forbindes direkte til et enkelt batteri i batteripakken. De der så vi komme ekstra slid på det enkelte batteri. Brug i stedet en inverter eller køb en varmer på 60V eller 72V. For ikke at beskadige batterierne.

Har du spørgsmål til batterierne, så kontakt vores kundeservice: