Lader til E-Bike, El-cykel batteri med 36V Li-Ion

El-cykler og Pedelecs bliver mere og mere udbredt. De kan også køre længere end tidligere modeller, med de nyeste Li-Ion batterier. Hvor ældre modeller havde rækkevidde op til 15 km, er flere mærker i dag over 40 km i rækkevidde. Men i takt med rækkevidden stiger, bliver batterierne også større. Mange el-cykler benytter, sig i dag af 36V motor og batterier af typen Lithium-Ion. Cyklerne er som regel begrænset til en maksimal fart på 25 km/t. Dog har nogle Speed Pedelecs først begrænsning over 45 km/t. Dette stiller specielt store krav til batteriets ydeevne og kapacitet. Samt gode bremser på cyklen.

Elcyklen er i dag et godt grønt alternativ til andre former for transport. Batterierne oplades med strøm i stikkontakten, som i mange tilfælde er produceret med grøn energi som Vind eller sol. Og fordi cyklernes rækkevidde er højere, kan man med fordel benytte el-cyklen frem for bilen.

Mange faktorer kan spille ind mht. rækkevidden på el-cykler. Det kan være cykelistens vægt, terræn og temperaturen. Når temperaturen når under 0 grader celsius, er batteriets kapacitet/ydeevne forringet, sammenlignet med en temperatur ved 20 grader. Det er vigtigt at batteriet ikke oplades ved temperaturer under 5 grader celsius, og ikke over 30 grader. Undgå derfor også opladning af batteriet, i direkte sollys.

Levetiden på batterierne er også en vigtig faktor, når man køber en ny el-cykel. Mange producenter siger deres batterier kan af/op-lades mindst 1000 fulde cyklusser. Men for at dette kan opnås er der flere ting, som skal overholdes. Dette vil ofte fremgå i producentens brugervejledning for cyklen. Vi anbefaler følgende omkring brug at Li-Ion batterier til El-cykler.

1: Aflad aldrig batteriet under 10-15% kapacitet.

2: Oplad aldrig batteriet under 5 grader celsius, og ikke over 30 grader celsius.

3: Rengør batteriets poler jævnligt

4: Opbevar batteriet tørt, og ikke i direkte sollys, når det ikke benyttes.

Er din lader til El-cykel defekt? er den blevet væk ? så fortvivl ej, hos os kan du købe en ny oplader til dit batteri. Du finder vores modeller herunder. Kontroller at spænding og stikforbindelse, stemmer overens med din gamle lader.:

Lader til 36V Lithium-Ion batteri til Elcykel.

Lader til 24V Lithium-Ion batteri til Elcykel.