Hvorfor springer kileremme?

En af de mest frustrerende ting når man klipper græsset med havetraktoreren er, når den stopper. Græsset skal klippes og det skal være nu. Så driftstop og bøvl med maskineriet er en stressfaktor. Kort sagt, det koster dig tid og penge, når det ikke kører som det skal. En af de komponenter, der kan stoppe arbejdet er kileremmen.

Her er de primære årsager til kileremsfejl, som du skal være opmærksom på, for at løse eventuelle problemer, du måtte have.

1:
Dårligt eller forkert vedligeholdelse. Dette er den vigtigste årsag til kileremsfejl. Det tegner sig for næsten halvdelen af for tidlige kileremssvigt. Bæltet skal have en høj friktionsgrad for at gribe fat i og have den rette spænding. Bæltedrevet skal også spændes korrekt, remmen monteres i henhold til vejledningen fra producenten af maskinen. Disse faktorer kan ændres eller slides over tid, og forsømmelig og dårlig vedligeholdelse, der følger, kræver en udgift. Fejljustering, dårlig spænding og remskiver, der er slidte, er ofte store skyld i at kileremmen slides hurtigere eller springer.

2:
Designfejl: En anden grund til fejl og brud, med ca. 1/5 af alle kileremmens kortere levetid skyldes designfejl. Uanset om det er remdrevet, der ikke er kompatibelt med det udstyr, der oprindeligt var tiltænkt, eller nogle tilpassede ændringer for at øge belastningen eller hastigheden, er dette en førende årsag til funktionsfejl. Visse oplysninger er naturligvis påkrævet, såsom type bælte, omdrejningshastighed og hestekræfter, remskivehastighed, servicebehov osv. Men dette hjælper med at eliminere problemer, der opstår ved forkert brug af bælter på grund af forkert design.

3:
Forkert installeret: Tilspænding/opstramning er en vigtig del af korrekt kileremsfunktion. Ideelt set ønsker du, at spændingen skal være så let som muligt uden at forårsage glidning under belastning med højeste kapacitet for at opnå de bedste resultater. Remdrevet skal også være justeret korrekt. Dårlig tilpasning vil reducere varigheden af kileremmens levetid og få den til at få stabilitetsproblemer.

4:
Miljøet: Uanset om det er fra ekstrem varme eller snavsede eller støvede forhold, har miljøet en indvirkning på en kilerems levetid. Den optimale temperatur til et operationelt kilerem er lige omkring 60 grader celsius. Selvom mange er designet til, at løbe på trods af at de er varmere end det, begynder de at bryde sammen efter ca. 8 grader mere og kan miste op til halvdelen af deres forventede levetid. Også snavs, savsmuld og andre forureninger kan tære på båndets overflade, hvilket også mindsker dets levetid.

Hvordan forlænges levetiden på kileremme?

Udskift ikke helt nye kileremme, hvis dine remskiver er slidte.

Hvis remskivevæggen er lys og skinnende, er det tid til at udskifte den.

Hvis remskiven kun bæres på den ene side, kan justering være fejlen.

Kontroller justeringen af ​​dine remskiver. Laserjusteringsværktøjer er langt den bedste måde at kontrollere justering på og kan øge kileremmens levetid. Selvom nogle bælter nu er fremstillet og forspændt, er det næsten fit og glemt, de fleste kileremsdrev skal strammes ved installation og strammes derefter inden for 24-48 timer. Overspænding og underspænding kan bidrage til remfejl og problemer.

Bland aldrig gamle og nye bælter på det samme drev.

En simpel afskærmning kan forhindre fremmedlegemer, der forurener drevet, hvis dit drev er i støvede omgivelser, og der er olie og fedt til stede, kan dette skabe en pasta, der slider selv de mest robuste komponenter.

Andre miljøfaktorer såsom ekstreme temperaturer, skal også helst undgås om muligt.

Så husk næste gang du skifter kileremmen, så kontroller også de sammenhængende komponenter for slitage og defekter. For en god kilerem holder ikke længere end de komponenter der driver remmen.

Køb kilerem til Havetraktor lige her.

Har du bruge for hjælp til at finde den korrekte rem til din havetraktor eller plæneklipper, så kontakt os på tlf. 70228860 eller på info@batteri-butik.dk