Bilbatterier

Bilbatteriet er en vigtig del af bilen, for at kunne starte den. Derfor er det optimalt at have et bilbatteri i høj kvalitet. Men et bilbatteri bruges efterhånden ikke længere kun til at starte bilen. I de nyere og moderne biler med masser af ekstraudstyr, er næsten alle funktioner strømkrævende, som fx sædevarme, navigation, anlæg og meget mere.

Hvis du oplever, at din bil ikke vil starte eller at batteriet bliver afladt hurtigt, kan det være på tide at skifte batteriet. Den primære årsag til startproblemer er ofte batterisvigt. Hos batteri-butik.dk finder du bilbatterier af høj kvalitet til fornuftige priser. Uanset hvilken kapacitet eller størrelse batteriet skal have, så finder du det hos os. Med det helt rigtige bilbatteri får du et driftssikkert batteri til din bil, så den kan starte uden problemer.

Hvorfor skal batteriet udskiftes?

Afhængigt af om du vedligeholder dit batteri, så har et bilbatteri en gennemsnitlig levetid på ca. 5 år. Det kan dog både være kortere og længere alt efter vedligeholdelse og mærket på batteriet. Du vil oftest ikke opdage, at batteriet er fladt, før det er for sent. Hvis du ofte kun kører korte ture i din bil eller bruger den sjældent, vil batteriet typisk aflade, da batterierne på bilen oplades samtidig med afladningen. En af de typiske grunde til et fladt batteri er, hvis du glemmer at slukke for lygterne eller radioen. Du kan selvfølgelig hjælpe batteriet i gang med startkabler og strøm fra et andet kørertøj. Hvis du får hjælp til at få bilen i gang med startkabler, er det en god ide at køre en længere tur efterfølgende, så batteriet bliver opladt igen.

Bilbatteri til VW Golf VII 1,6TDI 2016

Forlæng levetiden på dit bilbatteri

Der er flere ting, du selv kan gøre for at forlænge levetiden på bilens batteri. Du kan blandt andet køre en længere tur på omkring 30 – 45 minutter en gang i måneden, så batteriet bliver ladt. Vinteren er hård ved bilbatterier, og de løber ofte hurtigere tør for strøm end resten af året. Grunden til dette er at bilen bruges mere og der bruges mere strøm på at holde bilen dugfri. Derfor kan det være en god ide at oplade batteriet med en ekstern lader et par gange i løbet af de kolde tider. Et andet godt råd er at undgå at bruge fx sædevarmer og blæser på fuld funktion under hele køreturen. Disse råd er nemme og effektive – men vi skal dog pointere, at det ikke er muligt at forhindre, at bilen ikke vil starte, hvis batteriet er nedslidt.

Få hjælp til at finde det rigtige bilbatteri

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning til at finde det rigtige batteri til din bil, sidder vores kompetente fagfolk altid klar til at hjælpe dig godt på vej med dit køb. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål omkring, hvilket batteri du skal vælge, eller hvis du har spørgsmål til et bestemt produkt. Du kan både træffe os på telefon og mail eller udfylde vores online kontaktformular.