Brud på afgrænsningskabel

Et afgrænsningskabel er et kabel der ligger rundt om græsplæner for at holde robotplæneklipperen inde for det område den skal klippe. Det kan ske at kablet går i stykker på flere måder, det er ikke helt billigt at få en professionel til at reparere det og derfor finder du i denne guide svar på hvordan du fikser det selv. Når der sker et brud på kablet stopper robotplæneklipperen med at slå græsset og det kan føles helt umuligt at finde det punkt hvor der er sket et brud på kablet. Inden du begynder at lede efter bruddet på kablet anbefaler vi at du tjekker din lade station som det første. Kablerne kan være løsnet sig og så kan det være der problemet ligger. Hvis ledningerne sidder ordentligt fast, så er sandsynligheden for brud større.

Hvordan finder man brud på afgrænsningskabel?

Når du skal finde et brud på dit afgrænsningskabel kan du bruge flere metoder. Alt efter hvor stort området for græsslåningen er, kan du bruge flere metoder. Hvis området svarer til at normalt parcelhus kan problemet løses med en AM Radio eller en Cabletracker.

AM Radio:

  1. Sæt AM Radioen til mellem 500kHz og 700kHz – Se hvor du får den bedste lyd.
  2. Frakobl den ene ende af kablet så der kun kommer strøm den ene vej.
  3. Følg lyden rundt og lyt efter udfald.
  4. Når du har fundet bruddet, grav kablet op med hænderne eller noget der ikke beskadiger kablet ved opgravningen.
  5. Klip enderne over og af isolér enderne og saml dem med en af følgende: Samlemuffer, Kabelstik, Krympemuffer eller du kan lodde dem sammen.

Cabletracker:

  1. Tilkobl Cabletrackeren til ledningerne ved lade stationen.
  2. Sæt det røde krokodillenæb på den ene ende af kablet og den sorte til jord (Jordspyd eller Skrutrækker i jorden)
  3. Følg kablet hele vejen rundt med Cabletrackeren uden ledninger sluttet til sig og vent på reaktion fra trackeren.
  4. Når du har fundet bruddet, grav kablet op med hænderne eller noget der ikke beskadiger kablet ved opgravningen.
  5. Klip enderne over og af isolér enderne og saml dem med en af følgende: Samlemuffer, Kabelstik, Krympemuffer eller du kan lodde dem sammen.

Hvis græsplænen er større end en normal villahave så skal du have fat i mere professionelt udstyr. Man kan få store kabelsøgere som kan søge op til 2000 meter og 2,5 meter dybt. Der bruges samme teknik som Cabletrackeren.

Forebyggelse af brud

Der er ingen tvivl om at der er frustrerende når robotplæneklipperen stopper med at køre. Græsset bliver længere og man skal bruge tid på at reparere det. Men hvad kan man gøre for at forebygge disse brud? Hos batteri-butik.dk forhandler vi 2 tykkelser af afgrænsningskabel, 2,7mm som er den mest hyppige tykkelse af afgrænsningskabel og 3,4mm som er tykkere og kraftigere end 2,7mm. 2,7mm afgrænsningskabel er den størrelse de fleste køber og det er den størrelse langt de fleste har i deres græsplæne. Men for ikke mange flere kroner kan du få fingrene i et kabel der er mere robust og mere holdbart end 2,7mm. Et 3,4mm kabel er både kraftigere og mere robust end et 2,7mm og ikke nok med det så koster det ikke ret meget mere end et 2,7mm. Ydeevnen er det samme som fra et 2,7mm kabel, robotplæneklipperen stopper ved kablet og kablet går også nemt på lade stationen.

Vi har også nogle Reparationskits med afgrænsningskabel og diverse tilbehør, som pløkker, samlere og stik.

Stort Reparationskit kan købes her

Lille Reparationskit kan købes her