Akkumulatorer/Genopladelige batterier. 18650 Lithium-Ion

Vores elektronik stiller i dag større krav til akkumulatorer/genopladelige batterier. På mindst muligt plads, er der behov for mere og mere energi. Udvalget af batteriteknologier, der findes på markedet, giver et godt grundlag.

Hvilken batteritype skal man vælge til sin applikation?

Hos batteri-butik.dk kan vi designe og producere tilpassede batteripakker og enkeltceller med genopladelige batterier. Baseret på lithium-ion, nikkel-metalhydrid og nikkel-cadmium i henhold til dine krav og ønsker.

Lithium-Ion (Li-Ion) Celler:

Lithium-ion-batteriteknologien er den mest anvendte batteriteknologi på verdensplan i dag. Over 98% af alle enheder med batteriteknologi indeholder et lithium-ion-batteri.

Lithium-ion batterier er med sin høje energitæthed, lave hukommelseseffekt og lave vægt. Det bedste på markedet. Den gennemsnitlig nominelle spænding er på 3,7 volt. Cellerne er ikke så store og derfor egner de sig specielt godt, til mobile enheder, hvor pladsen er trang. Især inden for bilindustrien øges efterspørgslen efter Lithium-ion batterier. Den mest anvendte type kaldes i daglig tale 18650, og er en størrelsesbetegnelse på batteriet. Standarden hedder det at cellen har en diameter på 18mm og en længde på 65mm. Deraf navnet 18650. Der findes mange forskellige varianter af denne celletype. Nogle producenter har en tykkere diameter på op til 0,5mm,. og andre har en længde på op til + 5mm. Så sørg altid for at se de faktiske mål, i databladet for cellen fra den enkelte producent.


Lithium-ion Cellernes egenskaber, som temperaturfølsomhed og celle spænding, varierer meget og afhænger af det anvendte elektrodemateriale og elektrolyt.

Lithium-Polymer-Akkumulator

Lithium-Cobaltdioxid-Akkumulator (LiCoO2)

Lithium-Mangan-Akkumulator

Lithium- jernphosphat -Akkumulator (LiFePO4)

Anvendes ofte i:

     mobiltelefoner
     bærbare computere
     videokamera
     digitale kameraer
     PDA’er
    Batteri Skruetrækker
     Elektromagnetiske pedelecs, e-cykler, scootere, hybridbiler
     Medicinsk udstyr

Cellespænding: 3,2V / 3,6V – 3,7V

Ladespænding: 3,65V / 4,2V

Antal Cycles: 500 – 2000

Temperaturområde: -20 °C ÷ 65 °C

Max Afladestrøm: op til 30C


Vægt og kapacitet på 18650 celler:

Som med mange produkter, holder enkelte batteriproducenter desværre ikke altid det de lover. Vi har i nogle tilfælde set 18650 Celler som har en påtrykt kapacitet på 8800mAh, som er helt uhørt, og ikke opnåeligt i denne type celle. Det vil sige at producenten, skriver at cellen har en kapacitet på hele 8800mAh, uden at det er korrekt. Det kan selvfølgeligt være et salgsargument overfor uvidende kunder, som ikke kender til batteriteknologi osv. Som derfor har svært ved at gennemskue hvad der er rigtigt og forkert.

Herunder viser vi et eksempel på, hvad man kan være opmærksom på, når man skal se om et batteri holder hvad det lover.

Vi viser her en celle 18650 som lover 8800mAh kapacitet.

Men som man kan aflæse på vægtet, så vejer batteriet kun 21 gram. Hvilket er under halvdelen af en kvalitets batteri fra Eks. Samsung model INR18650-25R. Med en kapacitet på 2500mAh. Som vejer 27 gram.

Så vær derfor opmærksom på eks. vægten af batteriet.

I skrivende stund er de fleste kendte producenter i stand til at levere op til 3500mAh, ud af et 18650 batteri, så dette kan man bruge som rettesnor, så man ikke bliver snydt.

Har du spørgsmål til 18650 Lithium-Ion batterier, er du velkommen til at kontakte batteri-butik.dk på service@batteri-butik.dk eller på telefon 70228860.